Wandelen/Fietsen


Het centraal gelegen City Hotel Stadskanaal is zonder twijfel het meest ideale vertrekpunt voor een paar heerlijke dagen in eigen land. Geniet van de geweldige 700 hectare natuur die Stadskanaal omringt.

De Hondsrug, de Hunebedden, Vestingsstad Bourtange, het 17e-eeuwse Klooster Ter Apel, het Streek Historisch Centrum en het Boomkroonpad bevinden zich op korte afstand van het hotel. Maar ook het nabijgelegen Duitsland, Assen (met zijn TT) en de stad Groningen zijn vanuit het hotel binnen een half uur per auto te bereiken.

City Hotel Stadskanaal ligt midden in het gezellige centrum met de zaterdagmarkt, naast het bekende Geert Teis Theater. Het hotel ligt op loopafstand van een bioscoop en vele restaurantjes waar u vele culturen kunt proeven.

hotel-stadskanaal

City Hotel Stadskanaal ligt midden in het gezellige centrum met de zaterdagmarkt, naast het bekende Geert Teis Theater. Het hotel ligt op loopafstand van een bioscoop en vele restaurantjes waar u vele culturen kunt proeven.

 

City Hotel Stadskanaal is gelegen op de grens van de beide natuur- en Hondsrugprovincies Drenthe en Groningen. Hier kunt u heerlijk van de natuur genieten voor nordic walking, wandelen of fietsen op de Hondsrug vanuit hotel Stadskanaal met een ongedwongen sfeer, met een persoonlijke en goede (natuurlijke)service waar u zich direct thuis zult voelen.

In de natuurlijke omgeving zijn er vele nordic walking, natuurwandelroutes en fietsroutes aanwezig om heerlijk te nordic walken, te wandelen of te fietsen en dit is een absolute aanrader.

Hotel Stadskanaal beschikt over 52 gratis nordic walking, natuurwandelroutes en fietsroutes. Vanuit het hotel kunt u heerlijk door zowel Drenthe als Groningen nordic walken, wandelen of fietsen. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de Vestingstad Bourtange, het Klooster in Ter Apel, het Hunebedden centrum in Borger, naar natuur gebied de Hondsrug of Westerwolde, De Veenkoloniën of natuurgebied de AA en Hunze.

Zowel de natuurgebieden van de provincies en andere bezienswaardigheden in de weidse omgeving bevinden zich op korte afstand van het hotel. Ook kunt u bijvoorbeeld een stedentrip maken naar Groningen, Assen of Emmen om gezellig te winkelen, cultuur op te snuiven of gewoonweg te genieten van de stad. In de provincie Drenthe kunt u genieten van de prachtige bossen en de provincie Groningen staat bekent om zijn mooie polders en landerijgebieden. Deze bezienswaardigheden zijn zeer de moeite waard om tijdens uw verblijf te bezoeken. Er zijn dus verscheidende mogelijkheden.

Als u eenmaal de omgeving heeft ontdekt wilt u graag weer terug voor de mooie natuur, cultuur, de rust en de verscheidende bezienswaardigheden die de omgeving te bieden heeft. 

Een hoog serviceniveau en een persoonlijke ontvangst staan hoog in het vaandel bij dit smaakvol ingerichte Hotel Stadskanaal. Bij de receptie is tal van foldermateriaal aanwezig over de omgeving. Daarnaast zijn hier de vele nordic walking, wandelroutes en fietsroutes gratis af te halen.